סגירת עסק בעקבות משבר הקורונה: דברים שחשוב לדעת!

סגירת עסק בעקבות משבר הקורונה

אין שאלה, מדובר בתקופה מאתגרת ומי שמחזיק בעסק שניזוק קשות בעקבות נגיף הקורונה עומד מול שורת קשיים ייחודיים, כך שרבים מבעלי העסקים שניסו להחזיק את הראש מעל המים הגיעו לכדי החלטה עצובה שאת העסק נכון לסגור, ופה ננסה לסייע למזער נזקים באמצעות שורת דגשים חשובים.

סגירת תיק במס הכנסה

בהנחה שגם אתם מזערתם הוצאות ככול הניתן, פניתם לרשות המיסים עם בקשה להקטין את המקדמות, בחנתם לקיחת הלוואה מהבנק לצורך שיקום העסק, גביתם את סך התשלומים מהלקוחות ועדיין הגעתם לידי החלטה לסגור את העסק, רצוי שבין היתר תקפידו לסגור את תיק המס של העסק במס הכנסה. למה יש לשים לב? שניתן לסגור את העסק עד כ90 יום לאחר סגירתו, וזאת באמצעות מילוי טופס 2550.

פירוק חברה בע"מ מרצון

מה עושים אם העסק מוגדר כחברה? רצוי לשקול "פירוק חברה בע"מ מרצון" – פעולה שאפשרי לבצע באמצעות מילוי טפסים באופן מקוון. פה מוטב לדעת שעם הבקשה, החברה רשאית לבקש פטור מתשלום אגרה, אך רק אם ניתן להוכיח שלא הייתה פעילות כלכלית בתקופה שעבורה מיוחס הפטור ורק אם החברה כבר מצויה בתהליכי פירוק.

סוגרים באופן זמני? עדכנו את הלקוחות!

רבים מהעסקים מפרסמים את העסק בגוגל ורבים מהעסקים מחליטים לסגור את העסק רק לעת עתה. מה אם כן עושים עם הפרסום? במפות גוגל, היכן שמופיעה קטגוריית הסטטוס, יש לסמן כ"סגור באופן זמני", אך אם העסק עדיין מבצע משלוחים, אל תסמנו זאת. כמו כן, בעל עסק שמחזיק בחשבון "גוגל עסק שלי" יכול לעדכן את הסטטוס ל"נפתח מחדש" בכול רגע נתון ואף באופן מידי.

נסו להגיע להסדר

סוגרים את העסק? תנסו להגיע להסדר עם הבנק, עם ספקים ועם נושים. כמו כן, אם יש ברקע סכומים משמעותיים שאמורים להגיע אליכם, לעתים שווה להיעזר בעורך דין. מה עוד? חשוב לבחון היטב אלו החזרי מס מגיעים לכם, ייתכן ומדובר בסכומים גדולים, ועל כן את הדו"ח רצוי להגיש בהקדם.

התנהלות אחראית

בעת סגירת עסק צפות לא מעט משימות, וכאשר הסגירה נעשית בעקבות הקורונה (שהיא בהחלט פתאומית), עשויים לצוץ מגוון קשיים נוספים, ועל כן סדר וארגון הכרחיים. מכאן שצריך להשקיע מחשבה בכול הנוגע לענייני מיסים, כלומר ראוי לשקול האם עדיף למכור את הסחורה שנשארה טרם סגירת העסק, האם קיימים רווחים שטרם חולקו לשותפים, האם קיימים הפסדים ציבוריים שמוכרים לצורכי מס וכמובן חשוב לבחון מהן האפשרויות, למשל ראוי לבחון האם למכור את הנדל"ן לפני או אחרי פירוק העסק, משמע ככול שההחלטה תהיה יותר מושכלת, כך הנזק יהיה יותר מזערי.

מזעור נזקים

לבסוף נציין שמוטב לחבור לעורך דין מקצועי, ולו כדי שיסייע למקסם את הנכסים על חשבון התחייבויות וכדי שיסייע לעבור כראוי על המספרים המגולמים ועל מרכיבי הזכויות והחובות. שנסכם? פשוט זה לא, אך למזער נזקים בהחלט ניתן. בהצלחה!

נגישות
גלילה לראש העמוד