המדריך ליזם המתחיל: איך להקים צימר פרטי מפנק

ענף הצימרים מגלגל מיליונים מדי שנה. אולם, בכדי שגם אתה תוכל להקים צימר פרטי מפנק ומוצלח, נדרש ממך לבצע צעדים בכדי להשקיע את הכסף בחוכמה ולא למצוא את עצמכם עם בור כלכלי. כל הפרטים ליזמים – במדריך הבא.

השקעה בצימר פרטי: רקע ליזם

ע"פ הנתונים של משרד התיירות, במדינת ישראל פועלים כ 9,000 חדרי אירוח, כאשר רוב הביקוש לחדרי האירוח (קרי צימרים) הוא של משפחות עם ילדים כמו גם זוגות אשר מחפשים צימרים מאובזרים ומפנקים. בממוצע, לצימרים יש 120 ימי פעילות ואחוז התפוסה הוא גבוה במיוחד, בייחוד בחגים ובקיץ. הפדיון הישיר של הענף הסתכם בשנה החולפת ב 24 מיליון ₪, כאשר ע"פ הערכות בעקבות נגיף הקורונה ועם התגברות תיירות הפנים יותר ויותר ישראלים יבקשו להתארח בצימרים, ובהתאם לכך גרף הביקוש רק הולך ועולה. כפי שכל יזם יודע, כאשר הביקוש גבוה – כך גם ההזדמנות, ועל כן אם אתה חולם להקים צימר פרטי, אין ספק כי מדובר בהשקעה בעלת משקל ממשי לעתידך הכלכלי. אולם, יש לקחת בחשבון כי מדובר בענף תחרותי ולכן יש חשיבות עצומה לא רק להקמה עצמה אלא גם לאבזור אשר מהווה הוצאה בפני עצמה, כולל רכישה של מצעים לבתי מלון, מגבות, ריהוט, מכשירי חשמל ועוד, כל זאת בהתאם לקריטריונים ברורים של משרד התיירות אך גם מתוך הבנה כי ככל שהצימר יהיה מאובזר בצורה נכונה ויוקרתית, כך הביקוש לצימר יעלה.

המדריך ליזם המתחיל איך להקים צימר פרטי מפנק

מהו גובה השקעה הנדרש לצורך הקמה?

על מנת לפתוח עסק חדש ולהקים צימר, נדרש להשקיע בין 100,000-250,000 ₪ בעבור בנייה, ולאבזור בין 50,000-150,000 ₪. חשוב לשים לב כי ע"פ ההנחיות, נדרש להתאים את הצימר לשימוש של נכים, ולכן מדובר בעלות נוספת אותה יש לקחת בחשבון בסך העלויות. ניתן להוזיל עלויות באמצעות שיפוץ של צימר קיים, אולם יש לקחת בחשבון כי לא פעם השיפוץ עלול לחרוג ממסגרת התקציב בעקבות גילוי של ממצאים כמו תשתית רעועה אותה נדרש לתקן בעלות של אלפי שקלים. מאחר והפדיון היומי של הצימרים נע בין 300-700 ₪ לא כולל תוספת מחיר בעבור ילד כמו גם ארוחה נוספת יכול להגיע בקלות לאלפי שקלים, רצוי לפני ביצוע ההשקעה להקים תוכנית עסקית אסטרטגית בליווי של יועץ מומחה לתחום, כך שתוכלו להחזיר את ההשקעה בתוך זמן קצר.

אישורים וביטוחים לצורך הקמה

חלק בלתי נפרד מהקמה של צימר כולל קבלת אישורים של מנהל מקרקעי ישראל לשימוש בקרקע לצורך חריגה, בדיקת ייעוד קרקע, אישור ממחלקת ההנדסה של המועצה האזורית/עיר. נוסף לכך, ישנם ביטוחים: ביטוח עסק, ביטוח חבות מעסיק ואובדן הכנסות. על כן, גיבוש אסטרטגיה לגבי ההקמה כולל כל העלויות הינה חיונית לצורך הקמה נכונה ומשתלמת כלכלית, כחלק מפדיון גבוה. חשוב לזכור גם את כל הפרוצדורות הכרוכות בעבודה כעצמאי: ביטוח פנסיוני, תשלומי מס הכנסה וביטוח לאומי, הנהלת חשבונות, ועוד.

נגישות
גלילה לראש העמוד