רגע לפני שפותחים עסק: מהו פסיכולוג תעסוקתי וכיצד הוא יכול לסייע לכם לקראת הדרך החדשה?

מזל טוב! החלטתם לצאת לדרך חדשה ועצמאית ולפתוח עסק משלכם. התהליך עלול להיות מלחיץ ויכול להיות שאתם לא יודעים אם אתם מתאימים בכלל להיות מנהלים ובעלי עסק. אם אתם לא בטוחים במסלול הקריירה שבחרתם לעצמכם ובהתאמתכם אליו, אתם יכולים לבקש עזרה מפסיכולוג תעסוקתי שיעזור לכוון אתכם לאפיקי קריירה מתאימים. במאמר שלפניכם תוכלו לקרוא על אודות תפקידו של פסיכולוג תעסוקתי וכיצד הוא יכול לעזור לכם. בואו נתחיל.

מיהו פסיכולוג תעסוקתי ומהו תפקידו?

פסיכולוג תעסוקתי הוא אדם שיש לו תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית-ארגונית. נוסף על התארים, יש לו גם הכשרה מעשית בייעוץ תעסוקתי ויש לו תעודה רשמית המסמיכה אותו לעסוק בתחום הזה.

הפסיכולוג התעסוקתי מאפיין את המטופל באמצעות הגדרות האישיות שלו ולפי תכונותיו ויכולותיו נותן לו ייעוץ פרטני ומקיף באשר לתחומי התעסוקה המתאימים לו, לבחירת תחום הלימודים שיכול להתאים לו ועוד עצות פרקטיות לשיפור עצמי, התייעלות והשגת מטרות.

פסיכולוגים תעסוקתיים משמשים יועצים גם לחברות ולארגונים כיוון שיש להם ידע בפסיכולוגיה ארגונית, והם עוזרים להם בתהליך הגיוס של עובדים והערכת תפקודם, ונותנים לארגון או לחברה עצות ניהוליות.

למי פסיכולוג תעסוקתי יכול לעזור?

כל אדם פרטי המעוניין בהכוונה תעסוקתית, וכל ארגון או חברה המעוניינים בטיפים ניהוליים ושיטות התייעלות יכולים להיעזר בשירותיהם של פסיכולוגים תעסוקתיים.

פסיכולוג תעסוקתי עוזר למגוון מטופלים מכל הסוגים:

  • אנשים המעוניינים להשתלב בלימודים אקדמיים אך צריכים ייעוץ והכוונה באשר לתחום המתאים להם
  • אנשים הצריכים עזרה בפיתוח הקריירה הראשונה שלהם
  • אנשים שהתחילו לעבוד במקום או בתחום חדש וצריכים עזרה להסתגל בסביבה החדשה, לנהל היטב את רמת הלחץ שלהם ולהימנע משחיקה
  • אנשים המעוניינים לשנות מסלול ולפנות לאפיקי תעסוקה חדשים המתאימים להם, כמו מי שמעוניין בהסבת מקצוע או שכירים המעוניינים להפוך לבעלי עסק עצמאיים
  • אנשים שהיו מחוץ למעגל העבודה זמן רב מכל מיני סיבות, כמו אימהות בחופשת לידה או אנשים שנפצעו והיו בחופשת מחלה ממושכת, ומעוניינים לחזור לשוק
  • אנשים הרוצים להתקדם ולהתפתח בעבודה הקיימת
  • כל מי שחווה משבר כלשהו בתחום העבודה והקריירה ומעוניין בייעוץ מקצועי

לכל פסיכולוג תעסוקתי יש שיטות וגישות משלו לטיפול בעניינים ולכן תצטרכו להתייעץ איתם או עם גורמים מוסמכים כמו קופות חולים, רופאים מומחים ועוד באשר לסוג הטיפול ולפסיכולוג התעסוקתי המתאימים לכם. אם אתם לא בטוחים מיהו איש המקצוע המתאים לכם ומהו משך הזמן האופטימלי לטיפול בשבילכם, תוכלו לקרוא עוד מידע על פסיכולוג מומלץ בפורטל טיפולים. יש אנשים הדורשים פתרון בעיות קצרות טווח, והטיפול שהם יעברו יארך כמה שבועות לכל היותר. לעומתם, יש אנשים או ארגונים הדורשים ליווי מקצועי צמוד וארוך טווח והטיפול יהיה גם הוא ארוך יותר.

לסיכום

פסיכולוגים תעסוקתיים יכולים לעזור לאנשים המחפשים ייעוץ לכיווני קריירה חדשים המתאימים להם ולארגונים המעוניינים בייעול תהליכי הניהול ובמציאת עובדים מתאימים לחברה. הידע והניסיון הרב שיש להם מאפשר להם לאפיין בצורה מדויקת אופי של אנשים ולדעת לומר להם מהם התפקידים והקריירות המתאימים להם, ובמקביל לייעץ לארגונים באשר לאופי העובדים שהם צריכים לחפש או כיצד הם יכולים לשפר ולייעל את המבנה של הארגון והתנהלותו.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות
גלילה לראש העמוד