גם אם עכשיו פתחתם חברת סטרטאפ או שאתם כבר חברה בוגרת – כדאי שתכירו את רשות החדשנות

אם גם אתם עומדים בראש או לוקחים חלק בצוות המוביל של סטארט-אפ צעיר ואפילו אם אתם חברה ותיקה שעדיין לא הגיעה לכדי מימוש הפוטנציאל המלא שלה – אנחנו כנראה לא צריכים להיות אלו לספר לכם על האתגרים הרבים איתם אתם מתמודדים. יחד עם זאת, כל סטארט אפ כמעט מביא איתו גם בשורה של חדשנות, כזו שיכולה בהחלט לשנות את העולם. חלק מהמיזמים עוסקים בדרכי התקשורת בינינו, אחרים קשורים באבטחת סייבר או מטבעות דיגיטליים, חלקם עוסקים בפתרונות טכנולוגיים לרפואה ועוד. כך או כך מדובר על דברים חיוביים ובדיוק בגלל זה שווה למדינה להשקיע באותם המיזמים. אחת הדרכים בהן היא עושה זאת היא באמצעות הפעילות של רשות החדשנות בישראל. בואו נכיר אותה קצת לעומק ונבין איך היא יכולה לעזור לחברות ההזנק בישראל.

ההיסטוריה של רשות החדשנות על קצה המזלג

אז עוד לפני שנדבר על המסלולים של רשות החדשות לחברות בצמיחה, חשוב להכיר בכמה משפטים את הגוף המיוחד הזה ואת ההיסטוריה שלו. רשות החדשנות הוקמה בשנת 1965 על ידי המדען הראשי לישראל ובתחילתה הייתה גוף שתמך בעיקר ובמחקר ופיתוח במכוני מחקר ממשלתיים. במהלך שנות השבעים החלה מגמה חדשה של עידוד ותמיכה של חברות פרטיות ובאמצע שנות השמונים עוגנה הפעילות במסגרת החוק לעידוד מחקר, פיתוח וחדשנות טכנולוגית בתעשייה. מאז ועד היום מובילה הרשות מאות פרויקטים ומלווה בהצלחה סטרטאפים רבים בישראל.

מסלולי ליווי של רשות החדשנות

זה הזמן להכיר את האפשרויות השונות שמציעה הרשות לחדשנות (שימו לב כי בכל קטגוריה ישנם גם תתי קטגוריה ומומלץ להיכנס לאתר ולבחון את האפשרויות שעשויות להתאים לכם):

 

 

חברות הזנק:

מסלול ליזמים וסטרטאפים בתחילת דרכם בשלב פיתוח הרעיון ולתאגידים המעוניינים לייסד חממות מחקר ומעבדות. הרשות מספקת כלים ייחודיים בשלב הזה כמו מענקי מו״פ, חממות, מעבדות וכן הלאה.

חברות בצמיחה:

מסלול לסטרטאפים בשלבי צמיחה, כולל חברות בוגרות ומרכזי מחקר ופיתוח. תכניות המתקדמות בקידום התחרותיות והיתרון הטכנולוגי במטרה לממש את מלוא פוטנציאל הצמיחה שלהן. התכנית כוללת מענקים למחקר ופיתוח ומגוון כלים פיננסיים לקידום החדשנות בארגון.

חברתי ציבורי:

מסלול למיזמים בעלי ערך חברתי וציבורי וכן לחברות העוסקות בהכשרה והשמה בתחום ההייטק. מענקים, פרויקטים של מחקר ופיתוח כפיילוט וכן הכשרות והשמות של עובדים.

מערך בינלאומי:

מסלול לחברות המעוניינות להתפתח לשווקים בינאלומיים. מענקים משמעותיים וכלי סיוע לפיתוחים טכנולוגיים בהתאמה לשווקים ברחבי העולם. התכניות השונות כוללת שיתופי פעולה עם החברות, התאגידים והגופים הציבוריים המובילים בעולם.

תשתית טכנולוגית:

מסלול ליזמים, חברות ומוסדות מחקר המעוניינים לשתף פעולה בתחום המחקר והפיתוח. מענקי תמיכה למחקר יישומי ופלטפורמות לשיתופי פעולה בין גופים שונים.

ייצור מתקדם:

כאן מדובר על מסלולים מיוחדים בהחלט למפעלים וחברות לייצור המעוניינות לשדרג את החברה ולהטמיע פתרונות טכנולוגיים חדשניים למיקסום כושר הייצור, ייעול תהליכים וחיסכון ואף שמירה על הסביבה וקיימות.

כפי שאמרנו קודם לכן – בכל אחת מהקטגוריות הללו תמצאו מגוון מסלולים שונים. לא מעט חברות, עסקים וארגונים שונים בישראל עומדים בקריטריונים ויכולים ליהנות מהתמיכה הכספית והמקצועית של הרשות לחדשנות. אם גם אתם עובדים בחברת הזנק או חברה כלשהי וזקוקים לרוח של חדשנות, פיתוח טכנולוגי ותמיכה – יכול מאד להיות שגם עבורכם הרעיון של שיתוף פעולה עם הרשות לחדשנות הוא מהלך מנצח. ממליצים בחום להיכנס לאתר ולבחון יותר לעומק את האפשרויות השונות.

נגישות
גלילה לראש העמוד