מדריך למנהלים: איך משפיע הסטרס על הבריאות שלכם?

מנהלים ואנשי עסקים שעובדים סביב השעון? ובכן, אנחנו בטוחים שהעבודה שלכם, בוודאי אם מדובר על העסק שהקמתם בשתי ידיים, אבל גם אם אתם עובדים שכירים במקום עבודה שאתם אוהבים ושחשוב לכם להצליח מכם – גובה מכם הרבה מאד זמן ומאמץ. יש אנשים שמגיעים לנקודה הזאת ומבינים שהחיים העסקיים העמוסים לא בהכרח מתאימים להם וכך מחפשים שינוי כיוון, אבל בהחלט לא נדיר לראות במחוזותינו אנשים שמחליטים להתמיד עם זה ומוצאים את הדרך לשלב את שאר הדברים בחיים כמו המשפחה, הזוגיות והחברים יחד עם שגרת העבודה העמוסה. יחד עם זאת, מי שעובד קשה ונדרש למלא אחר הרבה משימות בזמן קצר, בהחלט חשוף לסטרס באופן קבוע, ועל אף שנהוג להתייחס לדבר הזה כעניין פעוט שהוא בטח לא מסוכן כמו עישון סיגריות או שתייה מופרזת של אלכוהול לצורך העניין, מחקרים רבים מראים שהז יכול להיות מסוכן לא פחות. הנה כמה דרכים בהן הסטרס משפיע באופן ישיר על הבריאות שלכם ואלו הן בהחלט סיבות טובות למצוא את הדרכים להפחית אותו.

נשירת שיער והתקרחות

ההתקרחות הגברית היא דבר מוכר וידוע ותופעה שלמעשה מטרידה גברים רבים ברחבי העולם. נהוג להתייחס לבעיה הזו כעבודה מוגמרת, תופעה שלא ניתן להילחם בה ושאם היא צריכה להתרחש, תתחרש כך או אחרת, אבל האמת היא שזה ממש לא נכון. סטרס ומתח על בסיס קבוע מגבירים את הנשירה ובפרט את תופעת ההתקרחות הגברית ומי שמעוניין לפתור את הבעיה הזו חייב להפחית באופן משמעותי את הסטרס מהחיים שלו. יש פתרונות שונים לבעיית ההתקרחות הגברית אגב ואחד מהם זה כדורים לטיפול בבעיה. באתר בולדינג תמצאו את המידע המקיף בנושא הזה ותוכלו ללמוד על פתרונות שונים.

בעיות עיכול

מחקרים רבים מראים כי סטרס קשור באופן ישיר לבעיות עיכול שונות, והאמת היא שבכלל לא צריך מחקרים בשביל להבין את זה ומספיק לשאול אנשים שחווים סטרס באופן יומיומי. כאשר אנו חווים סטרס, התאבון שלנו פוחת באופן משמעותי, מה שלא מאפשר לנו את התזונה המאוזנת והטובה, אנו לרוב גם נאכל הרבה יותר מהר, מה שלא יאפשר לנו לסייע לקיבה לעכל את המזון בצורה טובה ומתוך כך אנו נרגיש הרבה דברים לא נעימים תוך זמן קצר כמו צרבות, כאבי בטן, נפיחות וכן הלאה. עם הזמן הדברים הללו עשויים להתפתח לבעיות חמורות של ממש כמו אולקוס וכיבי קיבה.

שינה

השינה שלנו היא אחד הדברים החשובים ביותר כאשר מדברים על איזון נפשי. שינה איכותית תפחית סטרס ומתח בחיים מצד אחד, ומצד שני חיים רוויים במתח יגרמו לנו לישון פחות טוב במידה רבה. מנהלים רבים עובדים שעות ארוכות ומגיעים הביתה אחרי החשיכה. הם מתארגנים לשינה כאשר המחשבות בראש על יום המחר ועל המשימות לא פוסקות וכך הם גם נכנסים למיטה. פעמים רבות זה יביא לקושי ממשי להירדם, וגם כאשר נרדמים השינה תהיה קלה ולא איכותית מספיק.

מדריך למנהלים: איך משפיע הסטרס על הבריאות שלכם?

סיכון ממשי לשלל מחלות

צריך להבין שנפש יציבה ורגועה היא המפתח לחיים בריאים מבחינה גופנית. סטרס ולחץ מתמשכים מקושרים באופן ישיר לשלל מחלות כמו התקפי לב, סרטן, שבץ מוחי ועוד הרבה מאד דברים לא נעימים.

כן, לחץ מתון משרת אותנו בטווח הקצר ומסייע לנו להתרכז ולבצע את העבודה שלנו, אבל בטווח הרחוק חיים רווי סטרס לאל רגיעה בהחלט עשויים לפגוע בבריאות שלנו ולכן חשוב לדעת איך לעבור לאורח חיים רגוע ושליו יותר.

נגישות
גלילה לראש העמוד